Lyd på øret

Noen ganger er jobben vår å stå rett opp og ned, se inn i et kamera og snakke. Det kan være en enkel jobb. Eller det kan være vanskelig. Hvis du ikke har vært på noen av de store TV-begivenhetene har du neppe sett byggverkene som settes opp for TV-kanaler. Stillaser ,gjerne i flere etasjer, med en eller annen relevant utsikt bak reporterne. På disse stillasene står det kameraer på rad og rekke bortover. Ofte bare med en meters klaring mellom reporterne.  TV-sendinger har en egen evne til å være på samme tid i en rekke land. Til tross for tidsforskjellene, står det gjerne en japaner eller en amerikaner rett ved siden av deg. 
             Det er flere utfordringer ved direktesendinger og de fleste TV-reportere har sine historier om dette, undertegnede inkludert. Å stå på stillas har sine fordeler. Da slipper du ihvertfall å bli forstyrret av folk som gjerne vil på TV. Når du skal gå direkte, som det heter ,får  du  en propp i øret festet til en ledning,  Gjennom den hører du TV-sendingen og spørsmålene som stilles fra studio. Under optimale forhold har programleder og journalist gjerne snakket om spørsmålene på forhånd. Det kan være en fordel. Selv om TV har eksistert i mange ti-år er denne lyden på øret stadig et problem. Av ulike grunner kan du plutselig få et tysk musikkshow på øret, samtidig med Pål T. Jørgensens stemme. Da er det bare å vente til Jørgensen ikke snakker mer og håpe et du treffer på svaret. f.eks med ditt svar om at demonstrasjonene fortsetter her i Rostock. . Ikke sjelden har jeg opplevd å få svært høylytte reportere ved siden av meg på direkte-plassen. Av en eller annen grunn er amerikanere de som snakker aller høyest. De nærmest roper. Så mens du hører en hylende amerikaner ved siden av deg, så forsøker du etter beste evne å formulere deg presist og kjapt om klima og rakettskjold. Det er i disse øyeblikkene jeg får lyst til å ta en "kylling" på min kjære kollega, knapt en meter bortenfor meg.             
 

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5457392
Mitt profilbilde

Elin Sørsdahl

Fra: Lier

Født: 1963

Utdannet journalist ved Norsk Journalistskole. Har erfaring fra avis, radio og TV. Har bodd og studert i Sveits, Sverige og Belgia. Jobber nå for andre gang som journalist for TV 2 i Brüssel.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits