Yacht-Sarko i hardt vær

Det første den nyvalgte franske presidenten gjorde var å komme seg ut av landet. Nicolas Sarkozy lånte en yacht av en av sine mange rike venner og cruiset rundt utenfor Malta sammen med kone og barn. Luksusbåten leies vanligvis ut for 1,6 millioner kroner uka. Dette var selvfølgelig en gavepakke til valgets taper, sosialistpartiet. En kjærkommen anledning til å utsette egne problemer.   

 

Etter flere dager med beskyldninger fra venstresiden om at Sarkozy sløste med statens penger, kom eieren av båten, Vincent Bolloré på banen. I en kortfattet pressemelding bekrefter den steinrike industrimannen at det er han personlig som betaler oppholdet til landets nye president.  Det var også han som lånte Sarkozy med familie en privat jet for å komme seg til Malta. Bolloré understreker at hans selskap aldri har gjort forretninger med den franske stat, ei heller er notert på Paris-børsen.

 

I det franske sosialistpartiet har oppgjøret startet etter Royals valgtap. Men for partiets leder, Francois Hollande er det er klart enklere å angripe den nye presidenten, enn å ta et oppgjør med samboer Segolénè Royals mislykkede forsøk på å bli president. En talsmann for sosialistpartiet sier til Le Monde at Sarkozys reise er uanstendig.  Særlig fordi Sarko i valgkampen har reist rundt og sitert gamle sosialisthelter og snakket om gamle arbeiderklasseverdier, som å stå opp tidlig om morran for å jobbe.  Sarkozys pressetalsmann sier at franskmenn vet at den nye presidenten ikke lever som dem.  


Sarkozy har aldri lagt skjul på at han er glad i luksus og at hans aller nærmeste venner tilfeldigvis også er blant Frankrikes rikeste. I valgkampen brukte han privatfly for store summer for å komme seg hjem til egen seng hver kveld. Selv om han ikke var lenger unna enn en times vei med TGV. 

 

Sarkozy gikk til valg på et brudd med fortiden. Mange mener hans første dager som nyvalgt president har minnet mistenkelig om stilen til avtroppende president Chirac, som står i fare for å bli innkalt til avhør om en korrupsjonssak når han flytter ut av presidentpalasset 16.mai.  Sarkozy har funnet ut at det er best å komme seg hjem og har avlyst en planlagt overnatting i Nice. Nå skal han stå tidlig opp om morran og foreberde seg på å bli den 5.republikkens sjette president.  

Er det smålig å kritisere Sarkozy for noen dager på en luksusyacht etter en hard valgkamp?  

Kommentarer:

Postet av: F. Iversen
Nei, det må da være lov å ta noen dager bort i fra det trykket han har opplevd de siste månedene?
Hva venter folk, at han skal dra på interrail? Nei misunnelsen ER større enn kjønnsdrivta!
11.mai.2007 @ 23:14 URL: http://www.harstadfrp.no/

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5434824
Mitt profilbilde

Elin Sørsdahl

Fra: Lier

Født: 1963

Utdannet journalist ved Norsk Journalistskole. Har erfaring fra avis, radio og TV. Har bodd og studert i Sveits, Sverige og Belgia. Jobber nå for andre gang som journalist for TV 2 i Brüssel.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits