Alt kan skje

Vanvittig vakkert ! Det er sjelden du kan stå på toppen av Champs Elysée og det er nesten helt stille på den imponerende hovedgaten i Paris.   For å kaste inn en kjapp frokost før en svært arbeidsintensiv dag, haster jeg over paradegaten rett nedenfor Triumfbuen.  Det er fortsatt skoleferie i Paris og det er valgdag, derfor  mindre trafikk enn vanlig. 
        Det er valgfeber i Frankrike og idag kan 44 millioner velgere bruke sin demokratiske rett til å stemme. Litt høytidelig stemning. Spenningen er stor.

På forsiden av en av de få søndagsavisene "Le Parisien" er tittelen: Alt kan skje. Det har v'ært  forbudtt å offentligjøre meningsmålinger i Frankrike siden  fredag ved midnatt. Likevel blir målinger tatt opp i Frankrike offentliggjort i utenlandske aviser. En måling viser at Royal har tatt innpå Sarko, og at Le Pen har kommet sterkt nå på slutten og har passert sentrumspolitikeren Bayrou.  Fortsatt er fire av ti velgere usikre og mange kommer til å bestemme seg  i valglokalet.  Spenningen stiger også i forhold til 2.runde av valget som foregår søndag 6.mai.  Ifølge gallup-tall fra CSA vurderer nå velgerne Sarko og Sego likt i den avgjørende runden.

      Valglokalene i Paris stenger først klokka 20, men rundt om i landet stenger de klokka 18. Da foreligger de første valgdagsmålingene og debatten har gått heftig de siste dagene om bloggere vil legge ut disse resultatene to timer før valglokalene stenger. Med trussel om bøter på 75 000 euro er flere truet til retrett. Men ryktene går om at utenlandske medier og bloggere vil legge de ut likevel. 
       Restauranter og barer rigger opp de samme storskjermene som ble brukt under fotball-VM.  Denne kampen vinner ihvertfall Frankrike.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5419544
Mitt profilbilde

Elin Sørsdahl

Fra: Lier

Født: 1963

Utdannet journalist ved Norsk Journalistskole. Har erfaring fra avis, radio og TV. Har bodd og studert i Sveits, Sverige og Belgia. Jobber nå for andre gang som journalist for TV 2 i Brüssel.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits